Gebouw en omgeving

Het ontwerp is van GBS Architecten B.V. Het bouwbedrijf is De Vries en Verburg Bouw B.V.

Locatie
Het appartementengebouw is bereikbaar via de Van Heukelomlaan. Deze weg wordt doodlopend.

Het gebouw
Appartementengebouw De Leijen Zuid bestaat uit twee delen. Het ene woonblok heeft een begane grond en twee verdiepingen, het andere woonblok een begane grond en vier verdiepingen. De centrale entree met het ruime overdekte atrium vormt de schakel tussen beide woonblokken. Op de begane grond komt een gemeenschappelijke activiteitenruimte en het atrium en de binnentuin bieden ook mogelijkheden voor ontmoeting en contact.

Entree
De hoofdentree vindt u tussen de beide woonblokken aan de zijde van de spoorlijn. In de centrale hal zijn twee liften en het hoofdtrappenhuis. Vanuit de centrale hal zijn de gemeenschappelijke activiteitenruimte en de bergingsgangen bereikbaar. Aan het eind van de bergingsgangen van beide woonblokken is nog een extra trappenhuis.

Algemene ruimten
De bergingsgang langs de appartementen op de begane grond aan de zijde van de spoorlijn worden voorzien van gekleurde betontegels. De open bergingsgang langs de appartementen op de begane grond aan de zijde van het bos wordt voorzien van coating met antislip. De vloeren van de algemene ruimten en galerijen op de 1e t/m 4e verdieping worden voorzien van een PVC vloerafwerking.

Recreatiezaal
Meteen achter de centrale hal is een gemeenschappelijke activiteitenruimte. Er komt ook een keukenblok met apparatuur. Huurders kunnen deze ruimte gebruiken voor activiteiten die ze met elkaar organiseren. Vanuit de recreatiezaal is ook een verbinding naar buiten.

Parkeren en fietsenstalling
Langs de spoorlijn komen parkeerplaatsen. Vanaf deze parkeerplaatsen en rondom het gebouw komen voetpaden. Naast de hoofdentree komt een fietsenstalling.

Vuilnis
Bij het appartementengebouw komt een ondergrondse vuilopslag voor uw huishoudelijk afval.

Glasvezelnetwerk
De appartmenten krijgen een glasvezelnetwerk. Hiermee geniet u straks van een supersnel netwerk voor internet, tv en telefonie. U kunt gaan genieten van alle voordelen van glasvezel, als u een abonnement afsluit bij een provider die televisie, internet en/of telefonie via glasvezel aanbiedt. Ongeveer acht weken voordat u de sleutel van uw nieuwe woning ontvangt, is uw adres bekend in het systeem van Reggefiber. Vanaf dat moment kunt u ook een glasvezelabonnement afsluiten. Meer informatie van Reggefiber >

Boodschappen
Supermarkt De Plus ligt in de wijk op 15 minuten lopen. Zij bieden tevens een boodschappen bezorgservice en een inpakservice. Wilt u de deur niet uit, dan kunt u de boodschappen online bestellen en thuis laten bezorgen.

Naast De Plus bieden andere supermarkten ook de mogelijkheid om uw boodschappen online te bestellen en thuis te laten bezorgen. Zoals Albert Heijn en Hoogvliet.

MENS heeft een BoodschappenPlusBus, deze rijdt vijf dagen per week voor boodschappen, winkelen, eten en een uitje.

Gezondheidszorg
In de wijk zit een huisartsenpraktijk en diverse tandartsen.

In de buurt
Buiten de wijk op ongeveer 15 minuten lopen treft u:


Openbaar vervoer

Bus 78 rijdt twee keer per uur naar station Bilthoven. Daar kunt u overstappen op lijn 77 naar Utrecht of de trein.

Atrium

Recreatiezaal

© Copyright All Rights Reserved - Woonstichting SSW