Veel gestelde vragen

Hier ziet u de meest gestelde vragen per categorie.

Brochure en aanvullende informatie  (2)

Heeft u ook een brochure over dit project?

Jazeker. U vindt de informatiebrochure hier terug.

Begin mei hebben we de brochure Extra informatie uitgebracht, deze kunt u hier vinden.

Wilt u liever een papieren exemplaar ontvangen, dan kunt u dit gratis opvragen via deleijenzuid@ssw.nl. Vergeet dan niet uw adres door te geven.

Waar vind ik aanvullende informatie?
Op deze pagina kunt u informatie zoals flyers, documenten, nieuwsbrieven en brochures ophalen.

De meest recentie informatie over Appartementen De Leijen Zuid staat altijd op deze website, zoals nieuws en de voortgang van de bouw.

Doorstroomregeling  (1)

Wat houdt de doorstroomregeling in?

Oudere huurders die al langere tijd in hun (eengezins)woning wonen, kunnen opzien tegen alle werkzaamheden die een verhuizing met zich meebrengt. SSW wil u hierin deels ontlasten.

Klik hier voor de voorwaarden en meer informatie.

Huurprijs  (3)

Wat zijn de huurprijzen van deze appartementen?
De netto huurprijzen van de appartementen variëren van € 559,55 tot € 710,68. Een overzicht van de huurprijzen per woning ziet u hier.
De huur mag één keer per jaar verhoogd worden, per 1 juli. De overheid stelt hiervoor ieder jaar een maximaal percentage vast. Dit geldt voor alle woningen in de sociale huursector.
Wat zijn de servicekosten?

Servicekosten zijn de kosten die SSW, naast de kale huur, in rekening brengt voor leveringen en diensten. Zoals kosten voor schoonmaak algemene ruimten, glasbewassing, glasverzekering en energiekosten voor de liften en algemene verlichting.
De servicekosten bedragen € 23,30 per maand per woning, tenzij de woning aan de spoorkant zit en screens krijgen. De extra servicekosten voor de screen bedraagt € 2,50 per screen. Een overzicht van de servicekosten per woning ziet u hier.

Eindafrekening
De huurder betaalt maandelijks een voorschotbedrag voor servicekosten en kosten voor nutsvoorzieningen. SSW zorgt ervoor dat u als huurder na afloop van een kalenderjaar een eindafrekening van de servicekosten ontvangt. In de eindafrekening staat hoe het maandelijkse voorschot verrekend wordt met de werkelijke kosten voor de leveringen en diensten. Het kan zijn dat u moet bijbetalen, het is ook mogelijk dat u geld terugkrijgt.

Hoe komt het dat hetzelfde type appartement toch per huisnummer een andere huurprijs kan hebben?

De huurprijs wordt bepaald door een puntensysteem. Het puntensysteem heet ook wel het woningwaarderingsstelsel. Elk onderdeel van de woning, zoals oppervlakte en sanitair, krijgt punten. Bij elkaar opgeteld leveren de punten een maximale huurprijs op. Deze wordt elk jaar opnieuw vastgesteld.

Meer informatie over het puntensysteem leest u hier.

Inrichting  (7)

Waar bestaat het keukenblok uit?

Het keukenblok bestaat uit :
• twee onderkasten van 45 cm breed en een bovenkast van 45 cm breed
• een onderkast van 60 cm breed met een spoelbak en kraan en een bovenkast van 60 cm breed
• een onderkast van 60 cm breed met elektrische kookplaat en bovenkast van 60 cm breed met motorloze afzuigkap
• een onderkast van 30 cm breed.

Boven het aanrechtblad komen drie rijen tegels over de gehele breedte (afmeting 20x25 cm liggend).

Vooraanzicht:

 

Bovenaanzicht:

Wat is aanwezig in de douche en het toilet?

De douche- en de toiletwanden worden vanaf vloer tot plafond voorzien van wandtegels (afmeting 20 x 25 cm liggend). 
De vloer van de douche wordt voorzien van antislip vloertegels (afmeting 20 x 20 cm). Deze worden ‘onder afschot’ gelegd, zodat het water goed wegloopt naar de afvoer.
De vloer van het toilet wordt voorzien van vloertegels (afmeting 20x20cm).

De meeste appartementen hebben een apart toilet met een vrij hangend closet met steunbeugels. De andere appartementen hebben het closet in de doucheruimte.

De doucheruimte is voorzien van een douche en een wasbak met kraan.

 

Met welke afwerking wordt het appartement opgeleverd?

Alle wanden zonder wandtegelwerk, worden ‘behangklaar’ opgeleverd. Dit betekent dat u zelf de muren moet behangen of schilderen.

Het plafond van alle ruimten wordt afgewerkt met spuitpleisterwerk.

De vloeren zijn van beton. In het appartementengebouw gelden richtlijnen voor de toepassing van harde en zachte vloerbedekking. Om eventuele geluidsproblemen te voorkomen en te zorgen voor een optimale warmteafgifte van de vloerverwarming.
Meer informatie over toe te passen vloerbedekking ontvangt u na toewijzing van een woning.

Kunt u meer vertellen over de duurzame technische installatie?

Appartementengebouw De Leijen Zuid wordt een duurzaam gebouw. Dit betekent comfortabel en milieubewust wonen en lage energielasten.

Gasloos
De appartementen zijn gasloos, u gaat dus elektrisch koken. Daarvoor is standaard een elektrische kookplaat aangebracht in het keukenblok.

Warmte
Voor de levering van warm water en warmte krijgt elke woning een eigen warmtepomp. De warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en verwarmt hiermee water voor de verwarming en voor het warmtapwater. Het verwarmde water wordt opgeslagen in een elektrische boiler.

Elk appartement krijgt vloerverwarming in de verblijfsruimten en een elektrische radiator in de douche. De woonkamer en de slaapkamer(s) krijgen een ruimtethermostaat.

Ventilatie
Elk appartement krijgt ook een gebalanceerd ventilatiesysteem. Dit systeem zorgt voor de aanvoer van frisse lucht en de afvoer van vervuilde lucht. In de keuken, het toilet, de douche en de berging wordt lucht afgevoerd. In de woonkamer, de slaapkamer(s) en de berging wordt verse lucht aangevoerd. De afgevoerde lucht gaat door de unit en verwarmd de “koude” frisse aan te voeren buitenlucht.

Zonnepanelen
Op het dak komen zonnepanelen. Deze worden aangesloten op de appartementen aan de boszijde. Deze liggen namelijk op het noorden en hebben dus minder profijt van de zon dan de appartementen langs de spoorlijn. Die liggen op het zuiden.

 

Wat zijn de extra opties?

Alle opties en de prijzen ervan kunt u teruglezen in de brochure Extra informatie.

Het keukenblok kunt u uitbreiden met de volgende opties:
- extra bovenkast van 50 cm breed
- extra bovenkast van 30 cm breed
- inductiekookplaat
- combimagnetron
- hoge kast met inbouw koelkast
- vaatwasser in het keukenblok tussen kookplaat en spoelbak van 45 cm breed, het betreft hier een 2-persoonsvaatwasser
- kleurkeuze front en werkblad
- keuze handgrepen

De appartementen met een apart toilet kunnen ook nog kiezen voor een tweede toilet in de doucheruimte.

Klopt het dat de badkamer alleen via de slaapkamer toegankelijk is?

Ja, maar alleen bij woningen die ook een losse toiletruimte hebben. Dit hebben wij in afstemming met elkaar besloten, omdat de doelgroep voornamelijk senioren, danwel twee-persoonshuishoudens zijn. Wanneer er een gecombineerd toilet-badkamer in de woning is, dan is deze altijd via de hal toegankelijk.

 

Ik las dat er een glasvezelverbinding komt. Waar kan ik meer informatie vinden?

Dat klopt, er komt een glasvezelverbinding via Reggefiber. Hiermee geniet u straks van een supersnel netwerk voor internet, tv en telefonie. Reggefiber wil de toekomstige bewoners van Appartementen De Leijen Zuid zo goed mogelijk informeren over de mogelijkheden van het glasvezelnetwerk. U kunt in dit document al veel informatie vinden.
Meer informatie is ook te vinden op: www.eindelijkglasvezel.nl/nieuwbouw.
Heeft u een vraag over glasvezel? De klantenservice van Reggefiber helpt u graag, via 088-0063711.

Toewijzing  (3)

Hoe kom ik in aanmerking op een woning?

U kunt niet meer reageren op appartementen De Leijen Zuid. De reacties zijn op basis van de voorrangsregels geselecteerd. Heeft u gereageerd op een woning en komt u in aanmerking, dan nemen wij contact met u op.

Wat zijn de voorrangregels?

Voorrangregels geven aan in welke volgorde de appartementen worden toegewezen. Oftewel: wie er als eerste in aanmerking komt op een woning.

De voorrangregels voor Appartementen De Leijen Zuid vindt u hier.

Wat is passend toewijzen?

Per 1 januari 2016 mogen woningcorporaties van de overheid geen duurdere sociale huurwoningen meer verhuren aan woningzoekenden met een inkomen onder de huurtoeslaggrens. Dit noemen we passend toewijzen.

Klik hier voor uitleg over hoe passend toewijzen werkt.

Zorg  (2)

Wat bedoelen jullie met "geschikt voor zorg" ?

In appartementengebouw De Leijen Zuid woont u zelfstandig en kunt u nu of in de toekomst thuiszorg ontvangen als dit nodig is. De 3- en 4-kamerwoningen zijn namelijk gelijkvloers, hebben brede deuren, lage dorpels en beugels in de doucheruimte. Woonstichting SSW en De Bilthuysen hebben afgesproken dat in een aantal appartementen intensieve zorg aangeboden kan worden als daar voldoende vraag voor is. Dit betekent zelfstandig en comfortabel wonen, waarbij u doet wat u zelf kan en zorg en ondersteuning van De Bilthuysen krijgt waar nodig.

Ik wil graag intensieve zorg, hoe kan ik dat kenbaar maken?
Bent u of kent u een huurder met een zorgindicatie (afgegeven door het CIZ)? Dan kunt u dat bij SSW aangeven. Neem telefonisch contact op via 030 220 58 33 of stuur een e-mail naar deleijenzuid@ssw.nl.
© Copyright All Rights Reserved - Woonstichting SSW